May 2, 2011

BASICS Podcast 007 - Toné

Editia a 7-a corespunde cu primul spatiu dedicat curatorilor BASICS. O formula cu care va veti mai intalni pe viitor, mixtape-urile de gen fiind, consideram noi, un pas logic in directia consolidarii perceptiei asupra sound-ului cu care BASICS se identifica intr-un punct sau altul in timp. Pe scurt, ce ne impresioneaza cel mai mult pe parcursul unei perioade de cateva luni isi gaseste locul in podcast-urile Curator's Edition. Nimic mai mult, nimic mai putin.



Fara prea multe explicatii adiacente, mai jos se gasesc toate cele necesare - stream, link de download, tracklist si o scurta dezvoltare a conceptului din spatele mixtape-ului.


Tracklist:

01. Julio Bashmore - Battle For Middle You (Maurice Donovan Dub) [PMR Records]
02. SCB - Loss [Aus Music]
03. Anthony Shakir - The Floorfiller (Skudge's Floor Killer Remix) [Rush Hour]
04. Resoe - Minus & Plus (Sigha Remix) [Echochord]
05. Jeff Derringer - Tarantula (Claro Intelecto Remix) [Perc Trax]
06. Cosmin TRG - Sirop [Rush Hour]
07. Blawan - Bohla [R&S]
08. Elgato - Blue [Hessle Audio]
09. Boddika - Warehouse [Hotflush]
10. Joy O - Wade In [Hotflush]
11. Pangaea - Inna Daze [Hessle Audio]
12. Boddika - Breezin' [Nonplus Records]
13. Scuba - Feel It [Hotflush]
14. Wax - Wax10001 2 [Wax]
15. DJ Dom - You Can't See Me [Blunted Robots]
16. A1 Bassline - 1.4.7 [Tighten Up]
17. Julio Bashmore - Batty Knee Dance [3024]
18. Hackman - Made Up My Mind [PTN]
19. Optimum - Light Year [Hum & Buzz]

DOWNLOAD (via Sendspace - disponibil 30 de zile)
ALTERNATIVE STREAM / DOWNLOAD (via SoundCloud)



Mixtape-ul in cauza reprezinta in proportie de 100% o selectie personala si cu asta cred ca am spus tot. Nu stiu daca are sens sa dezvolt foarte pe larg povestea.

Se jongleaza cu un numar maricel de genuri / stiluri, avand switch-uri din zona Tech-House-ish si pur Techno - in principal primele 5-6 piese - pana la Electro sau House infuzat 808 sau cu percutii Acid si foarte putin spre (nicidecum in) zona UK Funky, pe final, cu diverse inserturi pe parcurs. Daca ar fi sa caracterizez selectia per total as spune "Acid-percussions / drum-machine-influenced new wave sound"...cumva. E greu de categorisit sau impartit in directii ale sound-ului si foarte putin important, sa fiu sincer.



In esenta, e vorba de un showcase club / warm-up oriented, cu ups and downs, pasaje lungi si double drop-uri, treceri scurte sau cut-uri si treceri lineare sau piesa pe piesa, deopotriva. Daca ascultatorul cauta insa flow-ul perfect si o selectie de 19 piese in aceeasi cheie sau un set care sa se asorteze cu restul materialelor audio de pe iPod, podcastul de fata nu e prima optiune; poate nici macar a 20-a. E vorba strict de o ora si un pic de muzica care tinteste sa fie eficienta si comprehensibila, nu sa dea sau sa arate bine.

Avand lucrurile de mai sus in vedere, totul ar trebui sa functioneze ok.
Enjoy!

Mai multe informatii despre Toné via Facebook. Pe noi stiti deja unde ne gasiti.

No comments: