January 15, 2011

BASICS Podcast 001 - Polochord

Asa cum am dat deja de inteles in repetate randuri, incepem odata cu lansarea portalului BASICS si o serie de podcasturi semnate de DJ relevanti pentru directia noastra in materie de sound.

BASICS Podcast 001 aduce in prim plan un DJ / producer fresh pe scena de muzica electronica bucuresteana. Un newcomer care ne-a impresionat in numeroase ocazii, atat prin promo mix-urile lansate pana acum, cat si prin prezenta la butoane la al treilea BASICS, in vara 2010.



Cu un sound propriu deja bine inradacinat in zona ritmurilor sparte synth-influenced, Polochord livreaza o selectie de referinta pentru BASICS, ce priveste atat in trecut - prin anthem-uri Oldschool Garage ca Anytime-ul semnat Nu-Birth sau Y-Tribe's Underground Mix-ul absolut IMENS la Colour Girl - Joyrider - cat si in viitor, bifand cativa din artistii nostrii preferati: Julio Bashmore, Cosmin TRG, Velour si senzatiile Jacques Greene, Lone sau Gold Panda.

Pe langa podcast, Polochord a acceptat sa ne raspunda si la cateva intrebari. Interviul il puteti citi mai jos. Mixul se afla si el la un scroll distanta, disponibil la stream sau download.


Tracklist:

01. Gold Panda - Vanilla Minus [Ghostly International]
02. Lone - Ultramarine [Magic Wire Recordings]
03. Oriol - Memories (Jake Slazenger Remix) [Planet Mu]
04. Julio Bashmore - Ask Yourself [PMR Records]
05. Jacques Greene - (Baby I Don't Know) What You Want [Night Slugs]
06. Cosmin TRG - Love 2 Hide - available at www.xlr8r.com
07. Nu-Birth - Anytime [Nu Jak Recordings]
08. Bad Autopsy - Rotpot [Ramp Recordings]
09. Martyn - Left Hander [3024]
10. Jackal Youth - Broken [Reduction Records]
11. Dorian Concept - My Face Needs Food [Ninja Tune]
12. Velour - Kick It Till It Breaks [Night Slugs]
13. Colour Girl - Joyrider (Y-Tribe's Underground Mix) [4 Liberty Records Ltd.]
14. Eliphino - You'll Know [Somethinksounds.]
15. The Streets - Has It Come To This? [679 Recordings]
16. FaltyDL - Large Flash [50 Weapons]
17. Mount Kimbie - Maybes (James Blake Remix) [Hotflush Recordings]

DOWNLOAD (via Sendspace - disponibil 30 de zile)




Knowing Polochord:

BASICS: Ok, in primul rand pentru publicul larg, cine este Polochord? Ce face? De cand? De ce? Cum suna? Cum arata lumea in care se invarte Polochord?

Polochord: Polochord este un tip din Bucuresti. Ocazional pune muzica pentru altii. Pe langa asta, face muzica, in curand ascultabila. A inceput, mai serios, de vreun an si ceva. Suna a tot felul de chestii intre 90-140 bpm. Ii plac vinilurile, graphic designul si sintetizatoarele analog.



B: Am incercat sa schitez in intro evolutia sound-ului tau insa am impresia ca se duce mai departe decat imi imaginez eu. Asadar, Sfanta Treime: Ce artisti te-au introdus initial in muzica electronica, cine te-a facut sa vrei sa mixezi si cine te-a adus la sound-ul actual? Un mini arbore al influentelor tale?

P: Am ajuns la muzica electronica via Hip-Hop. Am trecut cumva natural dinspre J Dilla, Madlib, RJD2 inspre Dabrye, Prefuse 73, Flying Lotus si tot ce a venit dupa el. Dubstep-ul nu ma incanta prea tare la vreme aia, si am sarit complet era wobble, dar dupa ce am ascultat Burial, am fost atras iremediabil. Perioada in care m-am hotarat propriu-zis sa ma apuc de mixat coincide cu momentul in care am ascultat setul lui TRG de la Sonar din 2008. La sound-ul actual m-au adus Floating Points, Zomby, Deadboy, FaltyDL si in general tot ce vine dinspre Black Acre, Hyperdub, Planet Mu, Hotflush si altele. Cat despre Sfanta Treime, pe langa Burial, as adauga Bonobo si Boards of Canada.

B: DJ – Ce hardware / software folosesti si cum gandesti un set de club sau un promo mix?

P: De ceva vreme am devenit foarte confortabil cu Torq / Ableton controlate de un Akai MPD32. In cazul unui set de club, cred ca tine foarte mult de vibe. Nu stiu cat gandesc setul propriu-zis. Cat despre mixul de camera, pana acum mi-a placut, ca pentru fiecare mix, sa urmaresc un anumit sound. In functie de acesta, fac o selectie mai rough, dupa care imbin si elimin pana suna cum trebuie.

B: Mixurile tale de pana acum (n.r. Lupul de Steppa, Water On Mars) au primit un feedback masiv, foarte bun, atat de la public cat si de la alti produceri / DJ. Cosmin TRG, Tomasan, Hijack, VRT sunt doar cativa din cei pe care i-am citit sau auzit spunand lucruri pozitive despre tine. Intrebarea vine de la sine. De ce atat de low-profile pana la urma, intr-o epoca in care majoritatea DJ-ilor noi cauta cu disperare expunere si in care sound-urile fresh sunt la mare cautare?

P: Nu cred ca m-am gandit prea mult la chestia asta. Feedback-ul, mai ales cel pozitiv, nu poate decat sa ma incante. Dar cred ca momentan sunt confortabil asa, mai low-profile. Incerc sa cresc natural.

B: Stiu deja ca ti-ai format un sound personal, un stil de mixat curat si o selectie, dupa parerea mea, absolut incredibil de corecta si de actualitate! Respect. Totusi pe scenele din Romania cel putin, lucrurile nu stau mereu asa in cazul DJ-ilor noi. Dupa parerea ta, cateva guideline-uri general valabile care ar trebui sa fie urmate de orice DJ newcomer?

P: Mersi tare de aprecieri. Daca as fi in masura sa dau guideline-uri, cred ca singurul meu sfat pentru un newcomer ar fi sa asculte muzica pe care nu o asculta si nu o pune in mod normal. Get out of your comfort zone type of thing. Mi se pare ca ajuta teribil de tare.

B: Daca ar fi sa alegi, alaturi de ce DJ si unde ti-ai dori sa mixezi? Dar reversul medaliei? Unde nu ai mixa si cu cine nu ai imparti scena nici pentru un fee record?

P: Sunt foarte multi, dar cred ca in momentul asta mi-ar placea foarte tare sa mixez alaturi de Sepalcure, Jackmaster sau Shortstuff. La Boiler Room. De refuzat, probabil ca sunt multe.

B: Se filmeaza Back To The Future 4 si printr-o serie de intamplari ajungi sa fi responsabil cu coloana sonora. Cateva track-uri care cu siguranta nu ar lipsi?

P: Hudson Mohawke – Fuse
Dizz1 & Om’Mas Keith – We Go Riddin’
Tobacco – Berries That Burn
Mux Mool – Get Better John
Kanye West – All Of The Lights
Fantastic Mr. Fox - Over

B: Multumesc ca ai acceptat invitatiile, atat pentru podcast cat si pentru interviu. In incheiere spune-ne cateva cuvinte despre mixul pe care l-ai realizat pentru BASICS.

P: Mixul contine o parte din ce imi suna foarte bine in perioada asta. Old tunes, new tunes, not so now tunes. Analog synth-flavoured Future-Garage, Post-Dubstep or whatever they call them these days. Mersi tare de invitatie.

B: Cheers!

Mai multe mixuri semnate Polochord pe Soundcloud.

No comments: