May 8, 2011

BASICS recomanda: ECHOCORDCOLOUR014 - Sebastien San - Shades EP

Sambata seara, 30 litri/m² si un moment in care, noi unii, aspiram la deep rollere. Asadar trecem in revista un release - cel mai recent - din catalogul Echocord Colour.Sublabel-ul cu ajutorul caruia gigantul Dub-Techno: Echocord isi face damblaua pe orice gen muzical patru pe patru in spectrul 120-140 bpm nu se dezminte nici de aceasta data si lanseaza intr-o forma, ca de obicei, al naibii de atragatoare - blue-ish gray vinyl - o contributie semnata de producerul francez Tech-House si Techno: Sebastien San. In cazul sau a patra pentru installment-ul Colour din 14 posibile, pe langa release-uri la label-uri ca Rush Hour si Planet E sau colaborari cu Aaron Carl, San Soda sau Carl Craig.

Asa cum va veti da seama, la prima mana, nimic extravagant. Side A lasa loc unui hibrid Tech-House liniar si melodic de peste 10 minute cu variatii superbe ale elementelor secundare din structura piesei: Shades, in timp ce pe Side B, Darker Shades re-dub-uieste si restructureaza totul pe baza unei formule technoida, organica foarte apropiata de sound-ul specific Echochord, creand in jurul sau o atmosfera mult mai densa. Late night blanks filler.Critica scurta? Nimic special?

In oarecare contrast cu sound-urile despre care am vorbit pana acum, Shades EP nu este genul de release care sa uimeasca, insa a lasa ascultatorul cu gura cascata de la prima ascultare este si a fost mereu printre ultimele obiective pe lista unui label ca Echocord, extrem de bine si la sange targetat si care pare sa functioneze pe un set de principii de neclintit.

Asadar, daca beat-urile sparte fac parte din meniul vostru principal incercati sa nu disperati dupa doar cateva minute. Relax, asezati-va comod, aprindeti o tigara, luati-va ceva de baut si mergeti pe mana lui Sebastien, pentru ca pana la urma, va promitem, release-ul este absolut esential dintr-un punct de vedere rudimentar: al faptului ca face parte din acea specie pe cale de disparitie a moodsetterelor adevarate destinate dancefloor-ului. Genul de piese care fac ceva uimitor folosindu-se de minimul posibil de resurse. Sound-ul simplu si eficient pe care nimeni nu mai pare sa-l bage in seama intr-o epoca in care, in mod eronat, evolutia este sinonima de cele mai multe ori cu complexitatea sound-ului.

Pe de alta parte, daca prin gentile voastre de discuri se gasesc 12"-uri semnate Mike Dehnert, Ben Klock, Quantec, Andy Stott, SCB sau Brendon Moeller si printr-un absurd, inca nu aveti discul...stiti care este miscarea obligatorie.

Piesele se asculta cap-coada mai jos, 12"-ul se gaseste pe Juno iar varianta .mp3 se gaseste pe Boomkat.

Sebastien San - Shades by Sebastien San

Sebastien San - Darker Shades by Sebastien San

No comments: