January 31, 2011

BASICS Podcast 002 - Acqzuel

Editia a 2-a de podcast migreaza via Cluj-Napoca si vine ca un warm-up ideal pentru BASICS 013 care se intampla Sambata, pe 5 Februarie in BASE Cafe.

BASICS Podcast 002 e conceput sa dea bine pe dancefloor si vine de la Acqzuel, care reuseste sa puna cap la cap in aproape 50 de minute mult bass, killer four to the floor beats & lots and lots of groove. Pentru o intelegere cat mai deplina recomandam sa porniti sub-urile si sa ridicati fara grija volumul.



Ca de obicei (daca il putem numi obicei la doar a doua editie) mai jos gasiti mixul la stream via Mixcloud si la download via Sendspace. De asemenea, un scurt Q&A cu Acqzuel se poate citi mai jos.


Tracklist:

01. Andreya Triana - A Town Called Obsolete (Mount Kimbie Remix) [Ninja Tune]
02. Vaghe Stelle - Emiciclo 1 [Monkeytown Records]
03. Shed - With Bag and Baggage [Monkeytown Records]
04. Kevlar - Feelings Are Weapons (KiNK's Psyche Dub Mix) [Nervous Records]
05. Hipo, Livio & Roby - Stapanu' Intergalactic [Desolat]
06. Ernesto - Wise (Motorcitysoul Remix) [Rakkaus Records]
07. Motor City Drum Ensemble - Raw Cuts #1 [Faces Records]
08. dOP - Walk The Line [Children of Tomorrow]
09. Hermanez - Do You [KNM]
10. Megablast - Jupita (Stereotyp Remix) [La Rosiere Records]
11. Varsoslav feat. dOP - Inside Ways [Supplement Facts]
12. Maya Jane Coles - Don't Tell [Real Tone Records]
13. Amadou & Mariam - Sabali (Uproot Andy Remix)
14. Robyn - Indestructible (A-Trak Remix) [Konichiwa Records]
15. ROS - Ear Rings [Scarcity Records CDR]
16. Ruby Goe - Beat Breakin' Boy (Stanton Warriors Remix) [Punks]
17. Mesmer - Fearless [Scarcity Records CDR]

DOWNLOAD (via Sendspace - disponibil 30 de zile)




Knowing Acqzuel:

BASICS: Salutari din BASICS HQ in primul rand si multam de accept pentru podcast si Q&A. Cum merge? Cum e vremea?

Acqzuel: Salut, mersi de invitatie. Momentan sunt pe autobuz, ma intorc din Targu Mures, e frig, e ceata, vreme perfecta de stat acasa.



B: Noi te cunoastem de mult, majoritatea publicului din .ro te cunoaste din perioada in care invarteai discuri in warm-up pentru nume grele din Dubstep ca Tes La Rok sau Coki sau de la festivaluri ca TMBase, Summer Break sau Get Out. Cine este Acqzuel pentru cine nu te cunoaste inca? Cu ce se ocupa?

A: Pe scurt: Ma numesc Alex (aka Acqzuel, Acuarel, etc.), am 25 ani, sunt din Targu Mures dar locuiesc in Cluj. In timpul zilei sunt designer grafic, si de Craciun si Pasti mai fac o piesa un beat ceva.

B: Esti un DJ complex care mixeaza intr-o arie larga de bpm si pe scene diferite. De la Hip-Hop, la House sau Techno, pana la Garage, Dubstep si Drum&Bass. Warm-up, main sau afterhours. Cum ti-ai caracteriza tu sound-ul? Ce mai mixeaza Acqzuel azi? Dar ce asculta acasa si in casti?

A: Sunt anumite locatii in care ma simt liber sa jonglez cu bpm-ul. De la chestii care suna a Hip-Hop pana la ritmuri rupte si pline de bass trecand prin Techno, House si alte sound-uri asemanatoare. In rest ascult multe genuri de muzica, depinde de stare. (de ex: in timp ce scriu asta, ascult Tokimonsta.)

B: Pentru ca tot am mentionat deja controversatul capitol Dubstep, sa nu ignoram elefantul din mijlocul sufrageriei. Scurt si la obiect: What got you in? What got you out?

A: Prima piesa care am auzit-o a fost Anti War Dub a celor de la Digital Mystikz, a urmat Loefah, Skream si altii. Am fost fascinat de sound si de faptul ca nu existau limite, orice putea sa fie Dubstep nu conta bpm-ul sau anumite formule, tinea mai mult de vibe. Din pacate in scurt timp lumea a inceput sa perceapa Dubstep-ul ca fiind total altceva, nu are rost sa intram in detalii.

B: Pentru ca vorbim de 2 perioade diferite, sa concretizam: Cateva track-uri din topul preferintelor tale din 2008-2009 versus cateva din topul de azi?

A: Ar fi multe preferate dar sa numim cateva.

Atunci:
- Ramadanman – Revenue (Untold Remix)
- Headhunter – In Motion
- Synkro – Everybody Knows

Acum:
- Justin Martin – Get Low (J. Philip Remix)
- Skinnz – Keep It Gutta
- Gesaffelstein – Atmosphere etc.

B: Capitolul de presupuneri prin absurd: Detii controlul asupra tuturor frecventelor AM-FM. Ai o ora si ceva, maxim doua la dispozitie pana ajung la usa ta o armata de mascati si te decizi sa lasi un mix sa curga in timpul asta. Stii ca ai o audienta de cateva miliarde de oameni. Dai play la?

A: Doua dintre mixurile care mi-au rupt boxele si castile mult timp au fost: Untold – XLR8R Podcast 103 si Dubase – Where’s My Ghetto.

B: Revenim pe pamant, in 2011. Pe langa DJ-ing, stim deja ca produci si o faci destul de bine. Piesele tale sunt o prezenta constanta in tracklist-urile BASICS. Software? Hardware? Sound? Ce release-uri ai, ce release-uri si planuri urmeaza?

A: Din pacate nu prea mai apuc sa lucrez la piese pe cat de des as vrea dar pana acum in mare am folosit Reason. Pe viitor sper sa trec pe Ableton. Am doua piese la HD Music si urmeaza o a treia la Scarcity Records.

B: Ok, in incheiere, spune-ne pe scurt povestea din spatele mixului pentru BASICS. Ne intalnim si pe 5 Februarie la BASICS 013. La ce sa ne asteptam?

A: Podcastul e un intro pentru BASICS 013. Va fi o seara plina de groove, dirty snares si crazy synths.

B: Danke si te asteptam peste 4 zile in Bucuresti!

A: Mersi si eu, si ne vedem Sambata.

Cu Acqzuel va intalniti Sambata, 5 Februarie la BASE Cafe cu ocazia BASICS 013 iar mai multe materiale audio de la el (piese si mixuri) gasiti pe Soundcloud sau Mixcloud.

1 comment:

Unknown said...
This comment has been removed by a blog administrator.